ELADÓ SZIGETEK AZ ADRIAI TENGEREN

Azon töpreng, hogy Magyarországhoz közel hol találhatna eladó szigetet? Az Adrián találni néhány remek ajánlatot, nézzük meg, miből választhatnak a reménybeli szigettulajdonosok.

DAKSA SZIGETE - Horvátország

Erről a földdarabról lehetett a legtöbbet olvasni, hiszen a sajtóban előszeretettel cikkeztek erről a kísértetjárta szárazulatról. Habár a tengeri földdarab paradicsomi helyen található, alig pár tengeri mérföldre Dubrovnik városától, annak tulajdonosa már régóta árulja azt, legutóbb 2 millió euróra csökkentette annak vételárát (eleinte 5 millióért hirdette). A helyiek beszámolója szerint a II. világháború lezárásakor több tucat nácinak titulált embert végeztek ki embertelen módon mindenféle hivatalos ítélet megléte nélkül, s azok tetemeinek a végtisztességet sem adták meg. A szigetre vitorlázó turisták beszámolója szerint pedig ijesztő dolgok színhelye a sziget, hiszen megmagyarázhatatlan történések zavarják meg az idelátogatókat, állítólag az elhunytak nyugtalan lelkei bolyonganak békétlenül a szigeten Eladó szigetek Európában.

BIJELA SZIGETE - Horvátország


Zadartól mindössze 17 km-re, a szárazföldtől pedig pár perc hajóútra található ez a kellemes hangulatú szigetecske. A hozzávetlőlegesen 60.000 m2 területen egy felújításra szoruló kastély is található, megoldott a víz- és az áramellátás is. Egy kisebb hajók, motorcsónakok fogadására is alkalmas kikötő is van a szigeten.

A sziget vételárát komoly érdeklődés esetén közlik az eladók.

.

CEJA SZIGETE - Horvátország

Az Isztriai-félszigettől nem messze, Pula közelében helyezkedik el ez a kis 10 hektár nagyságú sziget, melynek füves-homokos partjai láttán kedvet kap az ember a kikapcsolódásra. A partmentén egy igényes épület is található, melyből remek kilátás nyílik a zárt öbölre. Kisebb hajókkal, yachtokkal Ceja is könnyedén elérhető, s kényelmesen lehorgonyozhat a látogató az erre a célra kialakított kikötő dokkoló állomásán.

A privát szigetért azonban 20.5 millió eurót kér annak tulajdonosa, ami nem mondható kevésnek.

Kluda - Horvátország


Sr. Kluda szigete Trogir közelében szintén egy zárt öbölben található, területe valamivel több mint 20.000 m2, épület nem található rajta. Habár figyelembe kell venni, hogy legalább egy nyaralót fel kell építenie az új tulajdonosnak, annak költségeit is beleszámolva, jó ajánlatnak bizonyul a sziget az alig több mint 1 millió eurós vételárával. Kellemes kis üdülőhellyé alakítható pár százezer euró befektetéssel, s az olyan kedvelt turistaközpontok is a közelben vannak, mint Trogir, vagy Split. Érdemes megfontolni egy vételi ajánlat megtételét...

ISOLA RAVAIARINA - Olaszország

Szintén az Adria csendes vizein található Ravaiarina idilli kis szigete, amely már olasz fennhatóság alá tartozik. Az Isztriai-félsziget fölött, Triest közelében elhelyezkedő földdarab mindössze 576 m2 területet biztosít, azonban remek befektetési lehetőség azoknak, akik egy kis idilli gasztroszigetet akarnak varázsolni a helyből. A szigeten található egy jelenleg nem üzemelő étterem, és két apartmanház is, melyek több tucat vendég befogadására alkalmasak. Egy kis ráfordítással igazi kis turistaközponttá alakítható a hely.

A sziget tulajdonosa 3 millió eurót szeretne kapni az ingatlanért.

AGIOS THOMAS - Görögország


Athén vonzáskörzetében, közel a szárazföldhöz található ez a mesés kis vízi birodalom, amely óriási lehetőségeket rejt a maga 120 hektáros területével.Ez már nem az a párszáz négyzetméteres kis lanka a tengeren, hanem egy teljesértékű szigat, ami nagybefektetőknek ajánlott. Az érintetlen földdarabnak egy része eladó csupán, ám az fejleszthető, lehet ide építeni nyaralókat, hoteleket, stb. A kristálytiszta tengervíz és a zöld növényzet biztosan elvarázsolja az idelátogatókat. Valószínűleg a sziget 15 millió eurós vételárától is eláll majd az érdeklődők lélegzete.

ATOKOS ISLAND - Görögország


Nem kevésbé bámulatos hely Atokos sem, amely Ithaka és Lafkada vonzáskörzetében található. A sziget beépíthető, kiváló lehetőség egy wellness-resort létrehozására, a közelben búvárkodni is lehet, és számtalan barlang várja a felfedező túrázókat is.

A sziget lokációjából, és területének nagyságából adódóan viszont annak kikiáltási ára 45 millió euró, s efölött további tízmilliókat kell még befektetnie annak, aki szállodákat akarna ide építeni.

ATHANASIOS -Görögország


Meseszép kis kör alakú szárazulat a korinthoszi öbölben, melyet kisnövésű lombos bokrok és oliva fák borítanak.

A szárazföldi Itea városa szabad szemmel jól látható, olyan közel van a sziget a szárazföldhöz. Kis mérete ellenére igazi kis privát paradicsommá alakítható, hiszen kényelmesen elfér rajta pár épület, vagy hangulatos kunyhócska. Egy kisebb sávban egy természetes strandot is találhatnak az idelátogatók, ahol csendes magányban úszkálhatunk, vagy horgászhatunk.

Az 1 hektáros szigetecske vételárát 2.2 millió euróban határozták meg.

© 2018 Sziget Blog
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el